Markedsføring i digitale medier er suverent på nesten alle områder som markedsførerne bryr seg om.

Markedsføring i digitale medier er så suverent at de kommer til å utkonkurrere mengder av tradisjonelle media som Aviser, DM, TV og Radio som markedsføringskanal, ihvertfall hvis disse mediene ikke velger å gå online og tilby interaksjon og deltakelse.

TV som offline massemedium er snart «en saga blott». Vi vil delta og vi vil bestemme, vi vil se på når det passer oss, og vi vil velge bort reklamepausene, ja dette er i stor grad i ferd med å bli en realitet.

Markedsførerne vil vite hva de får for pengene.

Minst halvparten av all markedsføring er bortkastet,- vi vet bare ikke hvilken halvpart…

Dette er et utsagn alle som arbeider med markedsføring har hørt mange ganger. Med digitale medier er ikke dette lenger riktig. Alt kan måles, markedsføringen kan endres underveis, og du har full kontroll med resultatet og kostnadene. Dette er kjernen i de digitale mediums fortrinn som reklamemedium.

Primærkanalene: epost, web og mobil

Skal vi identifisere målgruppen for vår markedsføring har tradisjonelle medier kunnet gi deg en adresse eller en oversikt over demografien på brukerne. I digitale medier har vi i tillegg stedet, handlingsmønsteret, responsen, epostadressen, mobilnummeret og ikke minst den magiske nettleser-cookien.

Epost

Sender du en epost kan du i tillegg til å måle responsen, registrere hvilke av artiklene i eposten som blir klikket på og av hvem. Sammenligner du dette med dine registrerte data. vil du lære mye om hva som interesserer dine kunder og enkelt kunne målrette markedsføringen.

Web

Nå er det jo blitt slik at web kanskje representerer 40 kanaler i seg selv, men de ligner litt på hverandre og er teknisk sett meget like. Nettleseren (med den magiske nettleser-cookien) kan registrere en hel mengde informasjon om deg når du er på nettet. Hvor(omtrentlig) du surfer fra og hvilke sider du besøker på nettstedet. Er du registert bruker kan dette sammenholdes med demografisk eller annen informasjon.

Mobil

Når dine nettsider er surfet på av en smartmobil bruker, kan du tilpasse innholdet til den enheten han surfer med, samt lokalisere hvor denne er. Vi har altså i tillegg til å vite hvilke preferanser, interesser, demografiske data, kunnskap om hvor denne befinner seg. Og kommunikasjon eller en bestilling er ikke lengre enn et klikk unna!

Testing

Testing og tilpasning av budskapet for en kontrollgruppe er enkelt og billig. Innholdet kan også individuelt tilpasses demografiske variabler. Testingen kan bestå av hele prosessen (AIDA) hvor det samles data fra eksponering til faktisk konvertering (kjøp/bestilling/handling ).

Markedsundersøkelser

Å sette opp markedsundersøkelser er enkelt og informasjonsinnhentingen kan gjøres så tett opp til brukeropplevelsen som mulig. Informasjonsinhentingen er digital og organiseringen kan automatiseres, data kan sammenlignes, korrelasjon- og signifikans modeller implementeres. Som markedsfører i digitale medier kan du bli klokere på rekordtid. Du kan overvåke hva som twitres, skrives på Facebook eller hva som blogges om deg eller ditt firma, og raskt finne ut om det du gjør blir verdsatt.

Nye medier, drøm eller mareritt?

TV og Aviser som masse-medium er snart «en saga blott». Du kan ikke påvirke dagens forbrukere ved å kjøpe deg helsider eller stor eksponering i masse-medier. Ei heller ved å stappe all postkasser fulle med resirkulerbart papir. Du treffer dem ikke hjemme. Vi ser ikke lenger samme TV kanal eller leser samme avis.

Det viktigste er ikke alltid hva du sier, men hvordan du sier det!

Massemedier er dårlige og dyre fordi de har lav treffsikkerhet og du kan ikke kommunisere troverdig med en definert målgruppe. Du treffer noen med og andre helt uten tillit til både mediet og budskapet, og noen ganger reduserer reklame i masse-mediene salget, eller river ned merkevarepreferansen noen måtte ha fordi mediet mister sin troverdighet.

Internett har demokratisert verden i større grad en noen ideologisk idé

Bruk de nye mediene, og bruk medier som kan hjelpe deg med å snakke målgruppens språk. Bruk medier som de har tillit til. Og om du ikke liker å snakke i munnen på andre, opprett ditt eget medie! Det finnes blogger idag som har mye flere lesere enn din lokalavis. Det fins aktører på Facebook som taler til et mye større publikum enn enhver norsk journalist.

Dagens forbruker kan enkelt sammenligne dine tjenester eller produkter med andre tilbydere, han vet hvilke rettigheter han har, og han vet godt hva varen skal koste. I tillegg har forbrukeren eller i realiteten alle som kan formidle en erfaring makt. Man trenger bare noen dårlige terningkast og noen misfornøyde skriveføre kunder, så er det i realiteten nytteløst å kjempe selv med verdens beste salgsstab.

Kampen står mellom linjene, eller i kommentarfeltene

Så transparent som markedsføringen er blitt i dag, og så lett det er å bli utsatt for spott og spe, særlig hvis du står der fornøyd i keiserens nye klær. I dagens medievirkelighet er det ærlighet og redelighet som gjelder, vi plusser på ydmykhet også.

Finn ut hva som skrives om deg på nett.

Trenger du hjelp til webutvikling for å realisere dine mål kan du kontakte oss her.