Tips om hvordan bruke Facebook til å kommunisere med nye og eksisterende kunder, samt til markedsføring av dine produkter og tjenester.

Når du skal gjøre deg kjent i dette landskapet, skal du huske på at Facebook ikke aksepterer at du bruker Facebook til å selge dine varer, eller veggen som en ren annonseplakat. Veggen og Facebook er et medie for kommunikasjon, ikke for reklame av egen fortreffelighet.

Finner Facebook ut at du bruker mediet imot retningslinjene, kan dine bestrebelser bli tilintetgjort på brøkdelen av et sekund ved at Facebook tar din Facebook side av nett.

Lær av de beste

Til du finner på noe smartere selv, skal man kopiere de beste heter det. Med Facebook søk kan du finne bedrifter i din bransje eller andre du vil la deg inspirere av.

Finn ut hvordan de beste gjør det….

La deg inspirere!

Søk etter norske eller utenlandske aktører i din bransje, få inspirasjon og samle idéer til hvordan du vil at ditt ansikt på Facebook skal være. Her er eksempler på noen sider jeg fant tilfeldig.

Sjekk ut f.eks. dette:

  • Velkomstside Konkurranser eller andre incentiver
  • Tilleggstjenester, apper eller faner (konkurranser)
  • Innlegg, kommentarer, hva blir likt
  • Hvor ofte, Når, Hva er populært, hvor mange nakker om, Hvor ofte, hvem svarer.. Her er det mye å lære.

Hva kan du bruke veggen til?

Salg av tjenester, konkurranser eller lignende tillater altså ikke Facebook at du bruker veggen til (les betingelsene her). Mange gjør dette allikevel, men det er også utallige eksempler på Facebook sider som er tilintetgjort grunnet overtramp.

Bruk veggen til å engasjere!

Kanskje vil du bruke den til support, eller for å få tilbakemeldinger på de tilbudene du oppfatter som så «fantastiske» selv. Spør dine venner hva de synes, en lavere terskel for tilbakemeldinger fra kunder, har man som næringsdrivende aldri hatt tilgang til tidligere. Lag deg evt. et enkelt spørreskjema for å stukturere informasjonen.

Å kommunisere med kunder og forbindelser på Facebook, krever at man følger opp og svarer. De som engasjerer seg for å gi deg verdifull informasjon er gull verdt for deg. Du bør i det minste ha en plan for å sjekke oppdateringer, og å poste informasjon regelmessig. Hver dag anbefales. Tar du helgefri, skal du huske at det er i helgene at Facebook brukes mest.

Hvis du ønsker engasjement på din side, er det å stille spørsmål en vanlig tilnærming. En annen er å gi tips, linker til artikler, videoer eller annet nettinnhold. Hensikten er at de skal «like» eller «Dele», og dermed bidra til å spre «det glade budskap».

Be om å bli likt!

Be om å trykke på «Liker». Eller be om kommentarer på innlegg. Selv om dette synes åpenbart er det mange besøkende som lettere engasjeres da.

Ingen liker masete selgere

Hvis du gjerne vil spre det glade budskap, skal du huske at det er innlegg som er nyttige eller morsomme de kommer for å bry seg om.

Facebook er underholdning

Facebook hadde ikke vært noe hvis det ikke hadde vært underholdende og morsomt. Det er derfor enklere å få til en «snakkis» hvis denne har betydelig underholdningsverdi. Husk! Du trenger ikke være klovn for å bidra med noe morsomt.

Lag innhold på firmaets Facebook side selv

Trenger du løsning for å lage eget innhold på firmaets Facebook side selv, ta kontakt så finner vi en løsning for ditt firmas behov.

Har du behov for å administrere Facebook sider for flere kunder/bedrifter, les mer her.