Nøkkelordene vil bestemme hvilke kunder du får besøk av:

Jobber du med en nøkkelordstrategi for å få relevant besøk fra søkemotorer til dine nettsider, er det er viktig å tenke nøye igjennom hvilke nøkkelord og søkebegreper du ønsker å bli funnet på.

Som nevnt tidligere, de som benytter søkemotorer blir stadig flinkere til å benytte gode søkebegreper, og ikke bare generelle enkeltord når de søker. Ønsker de f.eks. å finne «sjeldne tulipanløker», søker de neppe etter «Blomster». Ettersom de er ut etter noe så spesielt som sjeldne tulipanløker, er det mer sannsynlig at de søker etter det latinske navnet på den spesielle tulipanen, enn det generelle ordet «Blomster». Allikevel drømmer mange å komme høyt på søketreff hos Google på disse generelle ordene og begrepene. Og hvis de kommer øverst (det koster gjerne mye penger) og får en bråta med klikk, så blir gjerne det neste at de lurer på hvorfor de får så få konverteringer (salg/henvendelser/forespørsler).

Høyt henger de og sure er de!

Om generelle populære søkeord er det riktig å si: Høyt henger de og sure er de! Dyre hvis du ønsker du å kjøpe deg opp på søk (AdWords), og de konverterer ofte svært dårlig. En annen ting man skal være klar over er hvilke søkebegreper de bruker som du gjerne vil ha som kunde. Kanskje er de noen helt andre enn du eller andre som benytter bransjeterminologi ville ha brukt? Fagterminologi er sjelden det beste, hvis det ikke bare er bransjefolk du gjerne vil komme i kontakt med da. Du kan bli overrasket over hvor få som benytter fagbegreper når de søker etter dine produkter eller tjenester. Her er det mer å lære.

Prøv dine nøkkelord og søkebegreper, og vi anbefaler at du bruker dette verktøyet og finner de mest relevante nøkkelordene. Bruk litt tid på å evaluere søk og sammenlign konkurranse og antall søk. Finner du et ord med ikke altfor mange søk på som allikevel har stor konkurranse. Da kan det hende du ikke er alene om å ha funnet et ord/begrep som konverterer godt.. Lykke til fra oss i Sircon! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.