Hvordan sette opp WooCommerce nettbutikk med Sircon Express

Her finner du hjelp til oppsett av WooCommerce nettbutikk i WordPress, med Sircon Express. Sircon Express er et WordPress tema utviklet av oss, som vi kan tilpasse om du skulle trenge ny funksjonalitet etterhvert. Sircon Express er tilpasset til bruk sammen med WooCommerce nettbutikk.

Før du river deg løs, og mestrer oppsett av WooCommerce, vil det første steget være å få opp selve webhotellet. Du kan enkelt bestille domene med webhotell, WordPress og Sircon Express via våre nettsider. Du kan starte med bestillingen her: https://sircon.no/domene

Om du allerede er kunde hos oss: Les gjerne vår supportartikkel på hvordan du bestiller domene.

I løpet av bestillingsprosessen vil du få valg om du ønsker å installere WordPress, og samtidig om du ønsker å få Sircon Express installert. Her er det viktig at du huker av for begge, slik at de faktisk blir installert når bestillingen behandles.

Når WordPress er ferdig installert og du har mottatt velkomstmail, kan du logge inn i WordPress Kontrollpanelet. Instrukser om hvordan dette gjøres skal være sendt i egen e-post til deg. Når du er innlogget velger du Utvidelser i venstremenyen.

oppsett av wordpress

Det neste du skal gjøre er å installere WooCommerce, dette gjøres ved å trykke Legg til ny under utvidelser, og søke etter WooCommerce. Når resultatene kommer opp, trykker du Installer nå på det første valget. Lær mer om Woocommerce her

Woocommerce søkeresultat

Til slutt vil du se at denne knappen blir blå med teksten Aktiver. Trykk deretter på Aktiver-knappen, og WooCommerce vil nå være aktivt i din WordPress. Siste steg i installeringen av WooCommerce er å følge veiviseren som dukker opp når du trykker Aktiver. Her vil du skrive inn den relevante informasjonen for din nettbutikk.

Når alle stegene er gjennomført, vil du komme tilbake til kontrollpanelet. Her har det nå kommet to nye menypunkter som heter WooCommerce og Produkter.

Det neste du vil gjøre er å kanskje implementere en betalingsløsning. Her finnes det en god del betalingsløsninger å velge i. WooCommerce har Stripe og Paypal ferdig integrert, slik at du kun behøver å legge inn riktig informasjon for din konto.

Betalingsløsning

Stripe er en betalingsløsning der du kun betaler når noen kjøper noe i nettbutikken din. Ingen etablering og ingen faste kostnader, du betaler kun for hver transaksjon. Stripe er enkelt å sette opp, og samtidig enkelt for sluttbrukeren å benytte når de skal betale.

Link: Guide for oppsett av stripe.com i WooCommerce

Når betalingsløsning er på plass, er det bare å begynne å legge til produkter, produktkategorier og priser.

Dette kan gjøres under Produkter i venstremenyen i kontrollpanelet.

Og når ordrene kommer,  vil du finne de under WooCommerce – Ordrer.

I tillegg vil du kanskje velge å tilpasse utseendet på din Sircon Express, eller velge en av de ferdige designmalene du finner under utseende i venstremenyen i kontrollpanelet.

Link: Les mer om hvordan du bruker Sircon Express her