Å dele ting via sosiale medier er blitt en viktig del av markedsføringen i dag. Enten det er snakk om store firma, små nettbutikker eller at du bare vil promotere din personlige blogg. Uansett, deling er viktig. Derfor kan det være ekstra irriterende når noe så viktig ikke fungerer helt som det skal. Kunder har kontaktet oss med problemstillinger rundt link på facebook, her er de følgende:

  •  viser ikke beskrivelsen som er knyttet til linken. 
  •  viser ikke bilde(r) som er knyttet til linken (OBS: Hvis siden som blir linket til ikke har bilder, vil naturlig nok ingen bilder vises) 
  •  viser feil bilde eller beskrivelse. 
  •  viser en utdatert versjon av enten bilde eller beskrivelse.  

Slik kan det se ut:

Det kan være frustrerende når man ønsker resultatet til venstre, men facebook viser linken slik som til høyre.

Det kan være mange grunner til at dette skjer, og dessverre er ikke alltid like enkelt å finne ut hvorfor, siden det er mange ting som kan spille en rolle når facebook henter informasjon fra en nettside.  Det er likevel et par ting som kan gjøres hvis linker ikke vises på riktig måte: 

Sørge for at nettsiden din har meta tags

Facebook sjekker nettsiden for meta tags, dette er informasjon som ligger i nettsidens kildekode og forteller facebook hvilken informasjon som skal hentes ut når en link deles. Ved å ha metatags i header-koden på nettsiden, forteller du facebook hvilken informasjon som skal hentes.  Slik som her:

Dette kan gjøres direkte i kildekoden eller hvis det gjelder et WordPress nettsted kan man bruke en plugin (utvidelse). Eksempelet under viser WordPress med Yoast SEO (Search Engine Optimisation) der man kan velge å ta i bruk metadata, og også velge hvilket bilde som skal vises hvis facebook ikke finner andre bilder på siden som deles.  

Facebook Sharing Debugger

Facebook kan ha lagret informasjon om nettstedet ditt tidligere, og vil i noen tilfeller prøve å bruke denne gamle informasjonen i stedet for å hente informasjonen på nytt. Facebook har laget et verktøy som blant annet kan slette det som ligger mellomlagret, og hente inn informasjonen på nytt.  

Den finner du her:  https://developers.facebook.com/tools/debug/ 

  1. Lim inn linken i feltet. 
  2. Klikk «Debug.» 

Du vil få opp den nåværende informasjonen de har lagret om linken.  

3. Klikk «scrape again.» 

Facebook vil nå oppdatere informasjonen, og forhåndsvisningen vil oppdatere seg. Merk: Det kan hende man må trykke «scrape again» et par ganger, før endringen skjer. 

Hvis ikke andre feil ligger til grunn for at delingen «ikke oppfører seg» skal problemet nå være løst.  

«Det fungerer fortsatt ikke!» Eller «Jeg må kjøre linkene gjennom debuggeren hver gang!»

Hvis frustrasjonen din samsvarer med et av utsagnene over er du ikke alene. Feilen ligger da mest sannsynlig hos Facebook, men det rapporteres også om at deling fra blogger.com, soundcloud og enkelte wordpress utvidelser som automatisk poster innhold til Facebook har vanskeligheter med å vise innholdet.  

Flere har også rapportert at det «går over av seg selv» Dette fordi facebook stadig oppdaterer systemene sine, og kan ha rettet opp bugs som påvirket linkene dine. 

Du kan også kontakte facebook support eller kontakte siden/tjenesten du prøver å dele en link fra. 

Ønsker du å ha noen å snakke med, når det er noe du ikke mestrer helt på nett?
Plasser ditt domene, eller webhotell hos Sircon, vi har fri support og hjelper deg gjerne.

Her finner du en instruksjon på hvordan du overfører ditt domene til oss.