Serverdrift, vedlikehold, backup, overvåking, oppgraderinger og utvidelser. En betydelig jobb for mange IT-sjefer. Men siden vi tar denne jobben for mange kunder, kan vi gjøre denne jobben rasjonelt og til lave priser.

Vi hjelper deg med drift av dine idag driftskritiske løsninger som epostservere, webservere og andre nettløsninger. De fleste av våre løsninger kjører på bransjens mest driftssikre løsninger fra VMWare™. Sircon er din første vCloud provider i Norge, og vi besitter betydelig erfaring med drift av disse virtualiserte nettsky-løsningene etterhvert.

Med VMware™ sine standardiserte og populære virtualiseringsløsninger er du trygg på at du får den beste redundans som man kan få idag. Sircon Norge vil sammen med VMware™ sørge for at dine nettløsninger er der de skal være, -nemlig på nett.

Fordi VMware™ er vår prefererte plattform og den desidert største plattform for virtualisering, lagring og nettsky-løsninger, beholder du valgfriheten, og gifter deg derfor ikke med noen leverandør. Løsningene kan fritt flyttes til din egen nettsky (Private Cloud) eller til en annen vCloud provider.

Driftsikkerhet og serverpark

Sircon Norge har vi alle våre servere i Norge. De mest sårbare og gjerne billigste løsningene finner du hos webhotell-leverandører som leier plass hos andre i utlandet, med kanskje titusenvis av kilometer med kabel fra der du og dine kunder sitter å surfer, med de implikasjoner, flaskehalser og sårbarheter dette medfører.

Våre nettverksløsninger er konfigurert og satt opp av våre teknikere som har kompetanse på alt fra elektronikken til kabelen og til pakkene som sendes. Basert på tilgjengelig arkitektur og åpne teknologier, har vi basert vår infrastruktur på industristandard løsninger. Sammen med lokalisering flere steder har vi en (normalt inaktiv) linje som står klar til å ta over hvis primærlinjen feiler. På selve switchingen bruker vi kvalitetsprodukter som holder bransjens strengeste kvalitetskrav.

Våre servere holder til i brannsikre lokaler, og serverrommene er utstyrt med redundant strømtilførsel og moderne høykapasitets kjøleaggregater. Overskuddsvarmen gjenbrukes i bygget. Miljøvennlig og energieffektivt. Dette gjør våre serverrom til en av bransjens aller beste!

Hastighet

Vårt nettverk er koblet med fiberforbindelse til Internett. Vi har 2x100Mbps båndbredde mot Internett, noe som sikrer at våre tjenester alltid er meget raske. Sammen med avanserte nettverksverktøy, overvåker våre teknikere trafikken, og oppgraderer linjekapasiteten ved behov.

Overvåking

Vi har konstant overvåking av alle servere og tjenester. Skulle en tjeneste gå ned, vil våre ansvarlige driftsteknikere umiddelbart få varsling om dette pr SMS og e-post. Ved eventuelle feil startes feilretting umiddelbart.
Vårt nettverk er utstyrt med flere rutere som står klar til å overta jobben til en ruter som måtte gå ned. Samtidig varsles driftstekniker som vil rykke ut og rette feil slik at vi igjen inntar en redundant løsning.

Våre servere

Våre webservere er raske og moderat belastet. Alle våre servere har moderne dual eller quad prosessorer og har 4-16 GB minne. Vi begrenser antall kunder pr server for at disse ikke skal bli for belastet. Vi har også egne dedikerte servere tilgjengelige for ressurskrevende applikasjoner.

Sikkerhet

Serverrommet vårt er brann- og fuktsikkert, overvåking, kjøleaggregat (stabil temperatur på 22 grader), temperaturovervåking og jordet gulv. I tillegg har vi UPS (batteribackup) på alle kritiske komponenter.

Vi lagerfører de mest kritiske hardware-komponentene , hvis noe skulle svikte på våre egne eller kunders komponenter.

Vi tar backup av alle data og de lagres i i 40 dager om ikke annet er avtalt.

Vi har stabil strømforsyning og UPS med lang batteritid som sørger for at driftsavbrudd grunnet strømbrudd er meget usannsynlig.

Ingen uvedkommende har tilgang til vårt serverrom. Kunder som har egen server eller leier server hos oss får kun tilgang sammen med en av våre driftsansvarlige.

Sircon Norge AS har spesialisert seg på drift av Linux/Unix baserte servere med Cpanel/WHM administrasjonssystemer. Våre servere benytter Linux plattform og Apache webserver. Serverne har støtte for PHP og MySQL database. Vi har mer enn 99,9% oppetid på våre servere. Webhotellpakkene er utstyrt med markedets beste kontrollpaneler. Med støtte for webmail, databaser, webdisk og de fleste OpenSource løsninger på markedet.