Sircons EMP sikrede datasenter sentralt i Norge

Sircon har etablert et EMP-sikret datasenter i Trondheim. Datasenteret er utstyrt med det siste innen hardware og beste infrastruktur. Vårt nye datasenter er plassert i et bomberom, som i tillegg er EMP sikret og ellers tilpasset morgendagens strengeste krav.

Norges tryggeste serverrom, beskyttet mot EMP fra våpen og naturskapte fenomener

En elektromagnetisk puls, forkortet EMP er en kortvarig intensiv elektromagnetisk utladning som kan forårsake skader på elektroniske komponenter. Vanligvis forårsaket av naturskapte fenomener som for eksempel lynutladninger og solstormer, men kan også forårsakes av terror, kjernefysiske eller konvensjonelle våpen.

Dobbel strømføring

Vårt nye datasenter har dobbel strømføring til 2 forskjellige trafostasjoner i forskjellige retninger, bedret UPS kapasitet for enda bedre redundans og sikkerhet mot datatap. I tillegg har senteret dobbel internett føring i 2 forskjellige retninger mot forskjellige sentraler og sikkerhet mot «ville» gravemaskinførere 😉

UPS og datautstyr som er sertifisert for arbeidstemperatur på 40 grader sparer strøm og miljøet for mye unyttig energi benyttet til kjøling.


Raskere og bedre disker

vSAN RAID lagrer data dobbelt opp på hver enhet for redundans, noe som gjør at alle data alltid er tilgjengelig selv om enhetene skulle feile. vSAN gir også de-duplikasjon, noe som betyr at blokker på lagringsenheten som er identiske eller tomme blir kun lagret en gang og holdt styr på med en referanse tabell, like data over flere servere og webhotell blir lagret kun 1 gang, noe som gjør at man bruker mye mindre lagringsplass, i tillegg blir dataene komprimert.

Sircon benytter All-Flash-vSAN i våre datasentre:

Du får vite mer om VMware vSAN her: https://www.youtube.com/watch?v=g8S3UT_vvUo

Er du mer teknisk interessert kan disse også være noe for deg:

Vi har hatt SSD som lagringsenheter tidligere, men nå oppgraderer vi all aktiv lagring til enterprise SSD disker fra øverste hylle for raskeste lagring, 10-doblet I/O og større båndbredde. Datalagring skjer nå direkte på «jernet» i motsetning til tidligere da lagring delvis var desentralisert over iSCSI. Vårt nye datasenter gir derfor vesentlig raskere ytelse på lesing, skriving, til disk minne og prosessor.

I tillegg til maksimal fysisk sikkerhet er datasenteret EMP sikret og innvendig kledd med metall samt beskyttet mot overraskelser fra strømnettet.


Superraskt nettverk

Vi har nå tatt steget opp og flyttet alt over til 10 gigabit som tregeste ledd i vårt server-cluster, med 80 gigabit backbone. Dataflyt vil nå gå så raskt som mulig med dagens teknologi, og vi kan kjøre remote backup over 10 gigabit fiber på den på tiden av døgnet da det er minst pågang på serverne som igjen gir enda mer ytelse til overs når det trengs i arbeidstiden.

Her er det ikke mye kobbelkabler og spore. 10Gb fiber som svakeste ledd, med 80Gb backbone


Remote backup

Vår nye «remote backup-rig» har 10 gigabit fiberoppkobling og opptil en halv petabyte med lagringskapasitet.

Les mer og se bilder fra hva vi jobber med under:

Ta kontakt om du tror vi kan hjelpe med å redusere dine datakostnader.