Hvorfor Proxmox?

Åpen kildekode:
Proxmox er et åpen kildekodeprosjekt, noe som betyr at programvaren er gratis å bruke og brukere har tilgang til kildekoden. Dette lar brukere modifisere og tilpasse programvaren for å passe deres spesifikke behov.

Brukervennlighet:
Proxmox har et brukervennlig nettbasert grensesnitt som gjør det enkelt å administrere virtuelle maskiner og containere. Brukere kan raskt opprette, starte, stoppe og administrere virtuelle maskiner og beholdere med bare noen få klikk.

Flere virtualiseringsteknologier:
Proxmox støtter flere virtualiseringsteknologier, inkludert KVM og LXC. Denne fleksibiliteten lar brukerne velge virtualiseringsteknologien som passer best for deres behov.

Høy tilgjengelighet(HA):
Proxmox gir raffinerte funksjoner for høy tilgjengelighet (High availability), inkludert live migrering og automatisk fail-over, som sikrer at virtuelle maskiner og containers forblir oppe og kjører ved hardwarefeil.

Skalerbarhet:
Proxmox er designet for å skalere etter hvert som behovene endrer seg. Brukere kan enkelt legge til nye noder og administrere dem fra et sentralt sted.

Brukerforum og support:
Proxmox har et stort fellesskap av brukere og utviklere som bidrar til prosjektet, og som gir støtte og deler kunnskap og erfaringer. Dette bidrar til å sikre at Proxmox er pålitelig, sikkert og oppdatert.

Totalt sett er Proxmox en kraftig, fleksibel og brukervennlig hypervisor som er godt egnet for små og store virtualiserte datasentre og store organisasjoner. Åpen kildekode, støtte for flere virtualiseringsteknologier, funksjoner med høy tilgjengelighet, skalerbarhet og support gjør det til et populært valg blant IT-fagfolk.