Det finnes mange publiseringsløsninger og mange gode idéer til hva man skal kunne forvente av et moderne nettsted. Vi som jobber med og promoterer ideen med åpen kildekode eller Open Source, mener at ingen bør utvikle et dynamisk, komplekst og verdifullt nettsted på proprietære løsninger der man er i lomma på én leverandør. Som bruker av proprietære løsninger mister du også muligheten til å ha et nettsted med den utviklingstakten og den dynamikken som kreves i dagens skiftende digitale medielandskap. Det vil ihvertfall ha en betydelig høyere kostnad.

Disse funksjoner mener vi et moderne nettsted må ha:

Vi har her satt opp det vi mener er et rimelig krav til ditt nye nettsted. Med forutsetninger for å kunne benytte nettstedet aktiv i internkommunikasjonen og markedsføringen av din virksomhet.

Brukeradministrasjon og tilgangsnivåer

Deler av innholdet bør kunne forbeholdes registrerte brukere, og deler av innholdet skal kunne forbeholdes administratorer eller skribenter på nettstedet.

Menyadministrasjon

Alle menyer og menypunkter bør kunne fritt plasseres, undermenyer bør være supportert, og alt av innhold, filer, linker etc. skal kunne knyttes til de enkelte menypunktene.

Skjema administrasjon

Her bør man kunne opprette egne skjemaer for innhenting av informasjon for henvendelser og påmelding til diverse arrangementer. Antispam (captcha) funksjon må være inkludert.

Bilde/video og filbehandling

Bilder og videoer skal kunne settes inn på enhver artikkel, samt at et bildegalleri bør implementeres. Man kan således presentere bildegallerier av forskjellige arrangementer, temaer el.l. Filer skal kunne lastes opp eller vedlegges artikler.

Nyhetstjeneste

Løsningen skal inneholde en profesjonell nyhetstjeneste med støtte for nyhetsmating m.m. (RSS)

Forum/Blogg

Man skal kunne sette opp diskusjonsforum, og ha en blogg med mulighet for interaksjon fra andre brukere.

Annonser

Mange har samarbeidpartnere eller leverandører de kan selge annonseplass til. Nettstedet bør ha bannerannonseringsmulighet med mulighet for å selge annonser basert på tid, eller på pay-per-click metoden. Du legger inn varighet eller for hvor mange klikk annonsen vises.

Epost-utsendelse og Nyhetsbrev

Nettstedet skal ha et verktøy for masseutsendelse av e-post til deres kunder og medlemmer. Der dere selv kan designe egne maler med bilder samt full html redigering og med avmelding og påmelding, kampanjer, oppfølging og statistikk.

Synlighet i søkemotorer (SEO)

Snakk aldri med webutviklere eller designere som ikke kan SEO. Nettstedet skal ha design og løsninger som tar hensyn til de tekniske krav som må oppfylles for at søkemotorene skal kunne indeksere hjemmesidenes innhold. Dette er en grunnleggende forutsetningen for at ditt nettsted skal bli funnet ved søk hos Google. Skal eksisterende og nye kunder og forbindelser finne frem til dine hjemmesider, må ditt nettsted ha høy nok kvalitet når det gjelder struktur og relevant innhold. Relevansen på innholdet er det i stor grad din egen aktivitet som avgjør. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan skrive strukturert og relevant, les mer i vår blogg. Moderne CMS eller publiseringsløsninger, følger w3c’s strenge standarder for hvordan html skrives, og sikrer derved en god start for enhver seriøs websatsing. Ditt eget tekstlige innhold vil allikevel være helt avgjørende.

Integrering av sosiale medier

FaceBook og Twitter Tweets skal kunne vises på forsiden, eller på undersider, samt link til deres Twitter/FaceBook side. Alle artikler eller innlegg vil brukere også få anledning til å ”like” slik at dette publiseres ut på deres profil. Aktivitet på din Facebook side skal kunne presenteres nettstedet.

Produkt/referanse -presentasjon med CTA

Her presenteres de forskellige fokusområder/ref. med søkemotorvennlig tekst og en knapp for såkalt CTA (call to action). Dette kan være et kontaktskjema eller ønske om å få tilsendt tilbud, kontakt meg, les mer m.m.

Responsivt design

Nettsiden bør kunne tilpasses den enheten den besøkende bruker til surfing. Enten det er en pc, mobiltelefon eller et nettbrett.

Løsningen bør leveres med enkel dokumentasjon, samt grunnleggende opplæring. Du bør kunne tegne en support/vedlikeholds-avtale, slik at nettstedet er oppgradert og sikret. Du skal også kunne få kvalifisert hjelp når du står fast.