HTTPS, hva er det, trenger man det og hvordan kan man få det?

Hva er egentlig HTTPS?

For å vite hva HTTPS er for noe må vi først vite hva HTTP står for. Etter en kjapp Googling finner vi fort ut av at den står for HyperText Transfer Protocol som er en kommunikasjonsprotokoll brukt for å utveksle informasjon på Internett. Så vi kan si at HTTPS der S står for Secure er en sikrere utgave av denne protokollen.
Definisjonen av https finner du her

Trenger man HTTPS på nettsiden sin?

Ja, dette er definitivt anbefalt. En sikrere utveksling av informasjon er alltid nyttig. Alt av informasjon som blir sendt og mottatt blir da kryptert, som vil da være nødvendig hvis man for eks. fyller ut et skjema eller rett og slett vil logge seg inn på tjenesten med et passord. Uten dette kan de som sitter mellom deg og serveren få tak i de informasjonene og potensielt misbruke dem. Du finner mer informasjon om dette hvis du ønsker her.

En annen ting å ha i bakhodet, er at kunder også kan være opptatt av dette. Det er sjeldent interessant å legge inn kortinformasjonen sin på en nettside som ikke er så sikker som den kan være. Med https på din nettside, vil du også fremstå som en mer sikker nettside hos Google, informasjon fra deg og ditt nettsted vil derfor rangere bedre enn en ordinær side med http.
Er du opptatt av googlerangering og seo, er dette helt nødvendig for best resultat.

Hvordan kan man få det?

Hos oss på Sircon gjør vi det enkelt for kundene å holde nettsidene sine sikre. Dette er en fordel for begge partene derfor når du kjøper et webhotell hos oss får du en SSL sertifikat ferdig installert på nettsiden, etter at vi har mottatt forespørselen migrerer vi nettsiden til HTTPS og du som kunde slipper å betale noe for det!

Ta kontakt om å få HTTPS og gjøre nettsiden din sikker nå!