Hva betyr DDoS beskyttelse?

DDoS-beskyttelse (Distributed Denial of Service) er et sett med teknikker og teknologier som bidrar til å beskytte mot DDoS-angrep, som er en type cyberangrep som forsøker å gjøre et nettsted eller en nettjeneste utilgjengelig ved å overvelde den med en flom av Internett-trafikk.

DDoS-beskyttelse fungerer ved å identifisere og filtrere ut den ondsinnede trafikken før den når målnettstedet eller -tjenesten. Dette kan gjøres ved hjelp av en rekke metoder som:

Trafikkfiltrering: Dette innebærer blokkering eller hastighetsbegrensning av innkommende trafikk som ser ut til å være en del av et DDoS-angrep.

Trafikkskrubbing: Dette innebærer å omdirigere innkommende trafikk til et «skrubbesenter» hvor trafikken analyseres og legitim trafikk sendes videre til målnettstedet eller -tjenesten, mens ondsinnet trafikk avvises.

Skybasert DDoS-beskyttelse: Dette innebærer å bruke en skybasert tjeneste som kan absorbere og filtrere ut DDoS-trafikk før den når målnettstedet eller -tjenesten.

DNS-basert DDoS-beskyttelse: Dette innebærer bruk av en DNS-tjeneste som kan dirigere trafikk bort fra et målrettet nettsted eller tjeneste under et DDoS-angrep.

DDoS-beskyttelse er viktig fordi DDoS-angrep kan forårsake betydelige forstyrrelser i nettjenester og kan være vanskelig å avdempe når et angrep først er i gang.