Huskeliste for deg som skal igang med å planlegge nye hjemmesider

Vit hva du vil med hjemmesidene

Sircon Norge as er blant de rimeligste, og med markedets mest effektive tekniske løsninger om du ønsker nye og driftssikre hjemmesider. Skal vi hjelpe deg å treffe blink er det en fordel å sikte! Klarer du å ha for øyet hva som er målet for ditt nettsted har du en utmerket start:

Hva er de nye hjemmesidenes hensikt

Her skal du tenke over og skrive ned noen enkle, konkrete og målbare hensikter eller mål du vil nå f.eks:

  1. Øke trafikken fra søkemotorer til nettstedet med f.eks 30%
  2. Selge 10% mer via nettstedet
  3. Nå ut til nye geografiske markeder med dine tjenester (oversette til engelsk m.m.)

Kjenn ditt publikum, hva vil dine besøkende med dine hjemmesider

Selv ønsker du å markedsføre dine tjenester eller produkter, men hva ønsker dine besøkende med dine nettsider? Ønsker de nyttige funksjoner eller tilgang til verdifull informasjon? Siden du ikke kan teste ditt nettsted på alle, er det smart å sette sammen et utvalg av kunder/brukere av ditt nettsted som kan gi deg tilbakemeldinger. Husk at det som sparer deg for tid og penger ikke alltid gir dine kunder en reell nytte.

Ha noen tanker om bedriftens identitet, og hvordan du vil fremstå

Dine hjemmesider bør bygge opp under din firmaprofil/merkevare, men det er ikke sikkert dine brukere applauderer det. Det er kanskje smartere å få til en dialog med kunden og derigjennom bygge kundelojalitet istedetfor å overeksponere brukeren for ditt «glade budskap».

Start med sidekartet. Innholdet og ideen bør være retningslinjer for design og presentasjon.

Start med kategoriene, eller det øverste navigasjons-nivået. Lag en logisk struktur deretter.

Definer funksjonalitet

Sider, moduler, struktur, nyttige funksjoner. Formuler noen drømmesenarier eller «Big hairy goals». Noen ganger er målene mye større på sikt, og selv om de ikke er det i utgangspunktet er det smart å «drømme» litt slik at design og løsninger skal kunne skaleres, slik at du ikke vokser ut av løsningen i løpet av kort tid.

Tiltrekk dine besøkendes oppmerksomhet til viktige deler av nettstedet

De visuelle verktøyene du har tilgjengelig er: Større, sterkere farger, kontraster, linjer, bevegelse, plassering. Arranger og prioriter de visuelle virkemidlene etter hva som er det viktigste innholdet.