Hva er et godt domenenavn?

Det er viktig å finne et domenenavn som er godt og beskrivende. Start med å finne et godt domenenavn til din virksomhet!

Å finne et godt domene eller et godt domenenavn er viktig i dagens medielandskap. Idag vil de fleste orientere seg i mengden av tilbydere via internett og nettsøk. Rundt domenenavnet bygger du kunderelasjoner og du bruker penger på å markedsføre det. Domenenavnet blir derfor ditt fremste aktiva etter noen års drift.

Start med å finne et domenenavn som er godt og beskrivende. Sikre deg gjerne et domenenavn som forteller noe om deg eller din virksomhet!

Her er våre beste råd til hvordan finne et godt domenenavn som vi tror kan hjelpe deg til å lykkes med din websatsing:

De er korte
Som du sikkert har oppdaget er det få 4 og 5 bokstavs domener ledige. At de er populære, og ofte lette å huske, gjør at du ikke her har mye å velge i. At de noen ganger ikke kan bære noen mening taler imot korte domenenavn.

De er lette å huske
Når vi besøker et nettsted basert på domenenavn, er det fordi vi har domenet friskt i minne. Tenk gjerne på at besøkende må kunne assosiere navnet med de tjenester og produkter du tilbyr. Gjerne originalt og spennende, men med en klar kobling til hva du driver med.

De er lette å stave og å kommunisere muntlig
Det finnes fagbegreper som kanskje er glimrende i henhold til ovenstående punkter, men som har potensiale for å bli feilstavet, og derfor vanskelig å kommunisere muntlig. Kanskje skal domenenavnet brukes i radio eller annen muntlig reklame, viktig da at domenenavnet ikke misforståes!

Domenenavnet bør kunne merkevarebeskyttes
Dette er vanskelig idag med de mengder av merker og brands som finnes på det internasjonale marked. Men finner du at .com domenet er ledig, har du sikkert gjort den beste markedsundersøkelsen på om domenet kan bygges opp til å bli en internasjonal merkevare.

Ønsker du å finne ut om domenet kan varemerkebeskyttes i Norge, sjekk ut denne linken.

De er beskrivende og inneholder ditt beste nøkkelord
Hvis domenet forteller om det du driver med er det en stor fordel. Inneholder domenet nøkkelordet som du mener det er viktig å bli funnet på ved søk er dette «magisk» for din posisjonering i søketreff hos Google.

Flere tips om nøkkelord og nøkkel-ordstrategi finner du her

De er flere
Mange er redde for å bruke .com domener til sin norske bedrift. Dette er dumt fordi du i mange tilfeller mister dette når du registrerer ditt .no domene. Det er greit å ha domenet registrert begge steder, noe som gir deg bedre beskyttelse mot scam og andre som evt. kan ha glede av å utnytte ditt rennomé.

Det finnes eksempel på nettsteder med stor suksess som bryter med flere av disse enkle rådene, men skal du starte med blanke ark, er dette råd du bør ha i bakhodet..

Finn aktuelle toppnivå domenenavn: Sjekk om drømme-domenet er ledig her…