Kjøpe domene? viktige ting å tenke på ved valg av leverandør.

Hva får folk flest til å velge hvor de skal kjøpe et domene?

De aller fleste velger å kjøpe domene basert på pris, slik forbrukere ofte gjør, men hva er egentlig det viktigste å tenke på når man skal velge leverandør?

Markedet skryter av lave priser, hva velger forbrukerne?

Som forbruker er det ganger man absolutt ikke velger det billigste alternativet, og dette med god grunn.
Eksemler på når forbrukere velger å betale mer for samme produkt, kan være når man har større verdier tilknyttet produktet, som forsikringer. Et domenenavn kan fort bli mer verdifullt enn det meste, spesielt hvis det assosieres med en bedrift, eller et livsverk.

Differanser her, som på alle andre produkter.

Erfarne kunder velger ofte leverandør av interesse og kunnskap rundt differansene i markedet.
Her vet man hvilke negative sider en lav pris kan ha på produktet.
Kjøper man domene for første, eller andre gang, da er man mest sannsynlig ikke inneforstått med disse differansene. Det er nettop disse vi skal gå igjennom i dette innlegget.

kjøpe domene på pris, er det lurt?

Før du går videre i teksten, kan det være lurt å lese inlegget under, om det er noe du lurer på.

Hva er et domene, og hvordan fungerer det?

Tegn på at du bør styre unna å kjøpe domene hos de du vurderer.

Her finner du de mest åpenbare tegnene på at leverandøren ikke kommer til å gjøre ditt nettsted noen tjenester på lang sikt. Vi anbefaler at du unngår å kjøpe domene til en leverandør om du kjenner deg igjen i disse eksemplene.

Du blir tilbudt en uvirkelig god pris.

 • Markedet for domener er relativt likt markedet for strøm. Alle forhandlere kjøper til lik pris. Hva som er billig nå, blir ofte dyrere etterpå.
  Et klassisk eksempel er at domenet koster fem kroner første år, men 300 de neste årene. dette er over dobbelt så dyrt som markedets standard.

Nettsiden deres er gammeldags.

 • Er nettsiden til de du skal kjøpe domene fra ganske umoderne, styr unna. Dette er ofte et tegn på at leverandøren ikke oppdaterer seg etter kundenes behov. Hvis de ikke oppdaterer sin egen nettside, hvorfor skal de da oppdatere interne kundesystem?

Webhotellet kommer med en rekke restriksjoner.

 • Lagringsplass er lagringsplass, enten det er epostkontoer, eller backup av din mors kakeoppskrifter. Har ditt webhotell en rekke restriksjoner, er dette ofte et tegn på at leverandøren vil tjene mer pr kunde. Du kan også bli tildelt en gammel og nedprioritert server, uten de samme funksjonene.

Det er vanskelig å komme i kontakt med leverandøren.

 • Hvis du opplever at det er vanskelig å i det hele tatt finne kontaktinformasjon til leverandøren av ditt fremtidige domene, bør du styre unna. Du kommer til å trenge hjelp, det er derfor viktig å velge en leverandør som vil yte god service.

Leverandøren har lite supportartikler.

 • Hvis leverandøren har lite, eller få supportartikler, som kan hjelpe deg med administrasjon av ditt domene eller webhotell, betyr dette at de har et generelt lavere ønske om å yte god kundeservice.

Hva man bør se etter når en skal kjøpe domene.

Hva bør man se etter når man skal kjøpe domene? Hvilke kvaliteter bør en leverandør ha slik at du får mest mulig ut av ditt kundeforhold? Her er våre anbefalninger, og hvilke krav du bør stille når det kommer til valg av leverandør for ditt domene.

kjøpe domene? her er hva man bør se etter

Gratis support

 • En domeneleverandør lever av at folk betaler for tjenestene, og at man velger å bruke de. Du skal kunne forvente gratis support til det meste.
  Se etter en supportavdeling som har åpent minimum hver arbeidsdag, og med gode supportartikler. På denne kan du endre ting ved egenlæring om supporten ikke er tilgjengelig.

Se etter automatiske løsninger.

 • Å få SSL, eller https, automatisk installert på din nettside er noe du bør kunne kreve. Det samme gjelder publiseringsverktøyet du vil bruke.
  Her kan det være lurt å søke etter «domene / webhotell med WordPress» om du vil ha WordPress som publiseringsverktøy på ditt nettsted.

Still minimumskrav til teknisk kvalitet.

 • Ja, det kan være vanskelig å definere kvaliteten på det du kjøper, spesielt om du er helt grønn på IT. Vårt tips er at du forsikrer deg om at leverandøren har servere med SSD-disker.
  SSD er en disk som jobber raskere enn en gammel spin-disk. Nettsiden vil automatisk ha raskere responstid, som vil gjøre at du rangerer høyere på Google, og at nettsiden blir mer appelerende til brukerne. Dette er ekstremt viktig om man har en nettbutikk, da selve inntekten til bedriften avhenger av fornøyde brukere.

Se etter det du trenger

 • Skal du kjøpe domene for å kunne bruke epost, eller skal du bruke det for å lage en nettside? Finn ut hvilken publiseringsløsning du vil bruke på nettstedet ditt, og derav ta et valg på hvor du velger å kjøpe domenenavn. Vi anbefaler at man unnlater å bruke pagebuilders, grunnet at den koder uten å optimalisere, ergo nettsiden din blir unødvendig treg, og en webutvikler får masse arbeid med å endre dette, om du en gang skal ha profesjonell hjelp. Les pagebuilders og hvorfor de bør unngås for mer informasjon.

Finn en registrar som har erfaring med mer enn bare webhosting.

 • Webhosting og serverdrift er en relativt rolig bransje, spesielt om man lager et godt fundament ved kvalitet på serverne sine.
  Det kan være lurt å finne en leverandør som kan hjelpe deg på flere områder enn bare domene, mail og lagringsplass. Eksempler på dette er webutvikling, programmering, datatekniske oppgaver, seo, webmarkedsføring etc. Slik vil du kunne ha noen å spørre om det meste relatert til data, og det kan spare deg for mengder med tid og ressurser.

Serverlokasjon

 • Lokasjonen på serverne dine kan også ha mye å si på ytelsen av nettbutikken, nettsiden, mailen o.l
  Det kan være lurt å velge servere stasjonert i Norge, for best mulig responstid på nettsiden. Bruker du tjenester fra andre land vil ikke dette bare resultere i dårligere forbindelse, men i de aller fleste tilfeller vil det også forurense betraktelige mengder på globalt plan. Du kan lese mer om forurensingen fra datasenter i lenken under.

Inkluder oss gjerne i din vurdering!

Vi mener at vi utfyller disse kravene veldig godt, og tilstreber å informere, lære, og hjelpe kunder med alle forespørsler vi har erfaring med.
Håper at dette innleget ga deg noen gode tips til hva du bør se etter hos en leverandør av domener.

Sircon Norge AS

Vi i Sircon Norge drifter alle våre tjenester på fonybar energi, med norske servere og personvern. her kan du sjekke om du har en miljøvennlig nettbutikk, eller nettside.

Vi har norsk support, alle arbeidsdager fra 08.00 til 16.00

Gratis SSL og WordPress ved kjøp av webhotell.
Fri support og backup ved kjøp av alle domener, webhotell og vps.

miljøvennlig nettside, eller nettbutikk