Hæ? flytte data-tjenestene opp i «Skyen»?

Når en gammel kollega av meg spurte: «Har dere ikke vurdert å flytte tjenestene opp i Skyen»?

Da tenkte jeg at her er det noe å snarest få ned på jorden. Visste ikke denne engang oppegående agnostikeren at det ikke finnes datamaskiner der oppe? Eller mente han at vi skulle flytte våre servere til et annet datasenter driftet på kull og kjernekraft? Eller skulle vi bare leie datamaskiner i land der arbeidstakerne er underbetalt og har dårligere arbeidsforhold samt minimalt med fornybar energi?

Begrepet «Skyen» er bare datamaskiner som noen andre eier, der driften og ansvaret er betrodd mennesker du ikke kjenner!

I Norge har vi privilegiet å kunne tilby datatjenester driftet på 100% fornybar energi. Sircon har levert datatjenester og serverdrift via internett i over 11 år. Lenge før noen snakket om skytjenester eller flytte datatjenester opp i «Skyen».

Vi ser at denne «sky-hypen» forvirrer mange og gjør at de velger lite optimaliserte løsninger, være seg kommuner, offentlig eller store private bedrifter.

Noen velger «de store» som Facebook, Microsoft, Google eller Amazon, gjerne basert på råd fra noen som kaller seg konsulenter. Vi minner om at hvis du ikke betaler for et råd, er det ikke en rådgiver men en selger du får råd av. Og betaler du ikke for et produkt, er det du som er produktet. Du betaler da med å oppgi informasjon om dine venner, dine venners venner og deg som forbruker. Noe Facebook, Microsoft, Google eller Amazon kan selge til andre, noe de åpenlyst gjør.

Uansett hva som er grunnlag for valget av leverandør, minner vi gjerne om å huske å få den beste servicen, de beste og gjerne mest miljøvennlige tjenestene for pengene!

At ansvaret for drift og vedlikehold av datasystemene er betrodd mennesker du kjenner eller ihvertfall kan snakke med kan være avgjørende for en effektiv og trygg løsning for dine kunder og ditt behov.

I Sircon drifter vi, utvikler og vedlikeholder 2 moderne VMWare datasenter, der vi kan ta ansvar for leveransen på en måte de færreste andre kan gjøre idag. Du kan ringe oss, snakke med tekniker eller møte oss for en gjennomgang av dine dataløsninger. Kanskje kan vi, slik vi gjorde for en annen kunde, hjelpe med å halvere dine datakostnader?

Sjekk gjerne ut hva vi i Sircon Norge kan levere med laveste «latency» i Norge på 100% fornybar vannkraft, kanskje vil dine klienter og kunder også verdsette at du benytter miljøvennlig serverdrift?

Sjekk gjerne priser på egen miljøvennlig  server hos Sircon.