Etter å ha arbeidet med, utviklet og driftet datatjenester for kunder i over 25 år, tror jeg det trengs en liten oppklaring her.

Når en gammel kollega av meg spurte: «Har dere ikke vurdert å flytte tjenestene opp i Skyen»? Så ble jeg litt satt ut. Visste ikke denne engang oppegående agnostikeren at det ikke finnes datamaskiner der oppe? Eller mente han at vi skulle flytte våre servere til et annet datasenter driftet på kull og kjernekraft? Eller skulle vi bare leie datamaskiner i land der arbeidstakerne er underbetalt og har dårligere arbeidsforhold samt minimalt med fornybar energi?

Begrepet «Skyen» er bare datamaskiner som noen andre eier, der driften og ansvaret er betrodd mennesker du ikke kjenner!

I Sircon Norge har vi privilegiet å kunne tilby datatjenester driftet på 100% fornybar energi. Og vi har drevet med datatjenester og serverdrift via internett i 10 år i disse dager. Lenge før noen snakket om skytjenester eller flytte datatjenester opp i «Skyen».

Vi ser at denne «sky-hypen» forvirrer mange og gjør at de velger lite optimaliserte løsninger, være seg kommuner, offentlig eller store private bedrifter.

Noen velger «de store» som Microsoft, Google el.l. Gjerne basert på råd fra noen som kaller seg konsulenter (rådgivere). Minner om at hvis du ikke betaler for et råd, er det ikke en rådgiver men en selger du får råd av, og betaler du ikke for et produkt, er det du som er produktet (Facebook).

Uansett hva som er beslutningsgrunnlaget, minner vi gjerne på å huske at det alltid handler om hvor du får den beste servicen, de beste tjenestene og gjerne mest miljøvennlige for pengene!

At ansvaret for drift og vedlikehold av datasystemene er betrodd mennesker du kjenner eller ihvertfall kan snakke med kan være avgjørende for en effektiv løsning på dine behov.

I Sircon drifter vi, utvikler og vedlikeholder 2 moderne vmWare datasenter, der vi kan ta ansvar for leveransen på en måte de færreste andre kan gjøre idag. Du kan ringe oss, snakke med tekniker eller møte oss for en gjennomgang av dine dataløsninger. Kanskje kan vi, slik vi gjorde for en annen kunde, hjelpe med å halvere dine datakostnader?

Sjekk gjerne ut hva vi i Sircon Norge kan levere med laveste «latency» i Norge på 100% fornybar vannkraft, kanskje vil dine klienter og kunder også verdsette at du benytter miljøvennlig serverdrift?

Sjekk gjerne priser på egen  server hos Sircon.

Andre spørsmål:

Miljø og serverdrift: https://sircon.no/er-ditt-nettsted-en-miljoversting/

Hvorfor Sircon?: https://sircon.no/why/