Guide for oppsett av Stripe i WooCommerce

Alle våre webhotell kan nå leveres med WordPress ferdig installert, og du kan i tillegg velge vårt egenutviklede WordPress tema Sircon Express som er klart for å benytte WooCommerce nettbutikk. WooCommerce er den mest bruke løsningen for nettbutikk i WordPress, den er kompatibel med mange plugins, men stripe, som vi tar for oss her, er en av de mest essensielle.
Mer info om dette finner du her: Eget WordPress nettsted, blogg, nettbutikk på mobil, brett eller PC til kun 36,-/mnd.

WooCommerce støtter flere betalingsløsninger, men ønsker man å komme raskt og billig igang, kan dette være en å foretrekke.

Under installasjonen av WooCommerce kan du velge å benytte Stripe som betalingsformidler. Å motta betalinger over nett via Stripe er enkelt, pengene rett på konto, og du betaler kun for transaksjonene. Mer info og veiledning for oppsett av egen konto finner du her: https://stripe.com/no

Når Stripe er installert, men ikke satt opp vil du ha følgende dialog boks i toppen av admin panelet:

stripe-guide-1

Trykk på lenken for å komme til siden for Stripe innstillinger. Før vi gjør noe mer på nettbutikken, må vi finne fram API nøklene fra stripe. Gå inn på Stripe.com og velg «Create Account» eller gå direkte til dashboard.stripe.com hvis du allerede har en konto der.

stripe-guide-2

Her trykk du på ditt kontonavn og velger «Account settings».

stripe-guide-3

Velg «API Keys» og kopier alle disse inn i Stripe innstillingene i WooCommerce:

stripe-guide-4

Her kan du også justere andre innstillinger hvis du vil endre på hvordan stripe vises på nettsiden. Husk å trykk lagre når du er ferdig!

Betaling med Stripe.com krever et gyldig SSL sertifikat. Dette følger med gratis på alle nye webhotell fra oss. Hvis sikkert betaling ikke allerede er aktivert i WooCommerce vil Stripe gi varsel om dette i toppen av admin panelet. Ved å trykke på «force SSL option» lenken, vil du bli ført til riktig side i kontrollpanelet:

stripe-guide-5

Huk av for «Tving sikker betaling» og trykk lagre. Når du er klar for å gå live kan du gå til Stripe innstillingene igjen («WooCommerce» -> «Innstillinger» -> «Kasseinnstillinger» -> «Stripe»).

stripe-guide-6

Huk bort «Enable Test Mode», trykk lagre og du kan begynne salget!