Ting du bør vurdere før du bestiller webhotell

Når du bestiller webhotell, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

Type hosting: Ulike typer hosting, for eksempel delt(shared hosting), VPS og dedikert server, tilbyr ulike nivåer av ressurser og ytelse.

Ressurser: Sørg for at webhotellet du velger gir nok ressurser, som diskplass og båndbredde, til å støtte nettstedet ditt.

Ytelse: Vurder oppetiden og lastehastigheten til leverandøren, samt deres sikkerhetskopier og gjenopprettingspriser.

Skalerbarhet: Vil leverandøren tillate deg å enkelt oppgradere til en kraftigere plan etter hvert som nettstedet ditt vokser?

Sikkerhet: Sjekk for å se hvilke sikkerhetstiltak vertsleverandøren tilbyr, for eksempel regelmessig backup, brannmurer og skanning av skadelig programvare.

Kundestøtte: Sørg for å velge en leverandør som tilbyr kundestøtte i tilfelle du trenger hjelp med nettstedet ditt.

Priser: Sammenlign hva du får for pengene til forskjellige leverandører for å sikre at du får det beste tilbudet for pengene.

Undersøk om leverandørens rykte, ikke stol bare på løftene på nettstedet til leverandøren, se etter tilbakemeldinger fra kunder og anmeldelser. Vurder også plasseringen til leverandøren, da det vil påvirke nettsidens lastehastighet og jurisdiksjon vedr. personvern.

Sjekk om leverandøren støtter dataløsningen du planlegger å bruke, og at de har riktige konfigurasjoner og gode alternativer for plattform/dataløsning du har valgt.